loading...
مدهای مختلف
نازنین نازی بازدید : 10 چهارشنبه 26 تیر 1392 نظرات (0)

3 . هر يک از زوجين ديگرى را نزديک‏ترين و محرم‏ترين فرد بداند و او را نيمه تن، حامى و پشتيبان خود تلقى کند .
4 . با يادگيرى مهارت‏هاى ارتباطى نظير فعالانه به حرف‏هاى يکديگر گوش کردن، احترام به نظرها و عقايد يکديگر و تشريک مساعى و مشورت کردن روابط خود را بهبود بخشيد .
5 . بکوشيد، با ايجاد کانونى گرم و صميمى، تمام اعضاى خانواده به ويژه زن و شوهر مسؤوليت رسيدن به تفاهم را پذيرا شوند .
تا که از جانب معشوق نباشد کششى کوشش عاشق بيچاره به جايى نرسد
6 . هنگام اختلاف نظر يا سوء تفاهم، به جاى سرزنش کردن يکديگر يا تفسير نادرست، به شناسايى مساله و يافتن راه حل آن بپردازيد و در صورت لزوم کمک و مشاوره افراد با تجربه و متخصص را جلب کنيد .
7 . براى رسيدن به ا منيت روانى و عاطفى در روابط زناشويى داشتن صداقت، پذيرش، سعه صدر، انصاف و اعتماد متقابل را اصل اول قرار دهيد .
8 . در صورت به وجود آمدن هر گونه سوء تفاهم و سوء برداشت، در نخستين فرصت ممکن به حل و فصل آن بپردازيد تا به فرآيندى مخرب و پيشرونده تبديل نشود .
9 . به هر طريق ممکن رفتارهاى مطلوب همسرتان را مورد توجه و تاييد قرار دهيد; به گونه‏اى که همسرتان بفهمد برايش ارزش قائل هستيد .
10 . تشويق و تاييد و بيان نکات مثبت‏به طور آشکار يا در جمع باشد و تذکر نکات منفى و انتقاد به طور محرمانه و در تنهايى صورت گيرد .
11 . براى خصوصيات و نيازمندى‏هاى يکديگر ارزش قائل شويد و در روابط کلامى، عاطفى، اقدام‏ها و تصميم‏گيرى‏ها به افکار و خواسته‏هاى همسرتان توجه کنيد .
12 . اگر رفتار خاصى براى شما مبهم است، ساده‏ترين راه اين است که از همسرتان هدف و علت آن رفتار را بپرسيد و با روش مسالمت‏آميز، صميمانه و خوش بينانه موضوع را روشن کنيد .
13 . تندخويي همسرتان را با سکوت پاسخ گوييد و در موقعيتى مناسب درباره مساله مورد نظر به بحث و گفت و گو بپردازيد .
14 . بکوشيد در سراسر زندگى، به خصوص در روابط بين خود و همسرتان، به جاى هر گونه پيش‏داورى يا مشاهده اشکالات و ضعف‏ها نقاط مثبت و قوت را ببينيد; به عبارت ديگر، به جاى توجه به نيمه خالى ليوان به نيمه پر آن توجه کنيد .
15 . سعى کنيد در برنامه ريزى براى فعاليت‏هاى اجتماعى، اوقات فراغت، ديد و بازديدهاى خانوادگى و نظاير آن به مشورت کردن با يکديگر بپردازيد و از يک جانبه نگرى بپرهيزيد .
16 . در هر فرصتى که پيش مى‏آيد، با همسر و اعضاى خانواده‏تان ارتباط کلامى و عاطفى برقرار کنيد . شايان ذکر است زن‏ها از صحبت کردن با همسرشان بيش‏تر لذت مى‏برند . بنابراين، مردان بايد فعالانه به سخنان همسرانشان گوش کنند و واکنش مناسب نشان دهند .
17 . اگر هر يک از زوجين در شرايط خاصى نمى‏تواند به سخنان همسرش گوش کند، بايد صادقانه و صميمانه اين موضوع را به وى انتقال دهد، و تقاضا کند صحبت کردن درباره آن موضوع را به فرصتى ديگر واگذارد .
18 . هر از چند گاهى زوجين در فضايى محرمانه، محبت‏آميز و صميمانه به ارزيابى رفتار و روابط يکديگر بپردازند و از يکديگر بپرسند، چه بايد کرد تا روابطمان بهتر و با نشاط تر شود؟
19 . هميشه، در رويارويى با مسائل و مشکلات خانوادگى، خود را در وضعيت طرف مقابل قرار دهيد و با قبول مسؤوليت‏ خود و شناخت انتظارات متقابل به حل و فصل اختلافات روى آوريد .
20 . در روز يا در هفته زمان مشخصى را براى گفت و گو درباره مسائل و مشکلات و به اصطلاح درد دل کردن با همسرتان اختصاص دهيد .
21 . از داشتن نگرش‏هاى آرمان گرايانه و شاعرانه در مساله ازدواج و روابط زناشويى و نيز انتظارات غير واقع بينانه اجتناب کنيد .
22 . ارتباط زوجين بايد از هر گونه سوء ظن و حدس نادرست و غير واقع بينانه دور باشد . اگر موضوع و مساله‏اى ذهن يکى از زوجين را به خود مشغول کرده است، بايد آن را به صراحت و صادقانه مطرح کند و درستى و نادرستى اش را با همسرش مورد بررسى قرار دهد .
23 . هر يک از زوجين بايد زمينه‏هاى بروز سوء تفاهم‏ها و سوء ظن‏ها را از بين ببرد و از رفتارهايى که موجب بروز سوء تفاهم و سوء ظن مى‏شود، خوددارى کند .
24 . هر يک از زوجين بايد بکوشد با روان‏شناسى همسرش آشنا شود تا بداند زن يا مرد به چه امورى بها مى‏دهد و نظام ارزشى‏اش چگونه است; براى مثال معمولا زن به وابسته بودن، کسب امنيت عاطفى و مورد حمايت واقع شدن اهميت مى‏دهد و مردان مى‏خواهند مستقل و خود مختار باشند و آزادى عمل را داراى ارزش مى‏دانند .
25 . زن و شوهر از مسخره کردن يکديگر و گفتن سخنان طعنه‏آميز و دو پهلو جدا پرهيز کنند .
26 . از رفتارهايى نظير متلک، تحقير، سرزنش و به رخ کشيدن يکديگر که موجب افزايش مقاومت‏هاى روانى در طرف مقابل است، جدا بايد پرهيز شود .
27 . در سراسر زندگى، از جمله در زندگى خانوادگى، بکوشيد به نقاط مثبت، موهبت و نعمت هايى که در اختيار داريد بينديشيد نه به امورى که در اختيار نداريد .
28 . از خطاهاى يکديگر سريعا بگذريد و خطاهاى همديگر را تحمل کنيد .
29 . بايادآورى برخى ايام مانند روز تولد، سالگرد ازدواج و نظاير آن و دادن هديه‏هايى هر چند کوچک (مثل يک شاخه گل) به طور نمادين يا سمبليک عشق و علاقه خود را به همسرتان اعلام کنيد .
30 . خود را در برابر همسرتان آراسته و پاکيزه و جالب توجه نگه داريد از پريشانى و وضع نامرتب بپرهيزيد .
31 . در انتخاب دوست و برقرارى روابط دوستانه و معاشرت‏هاى خانوادگى با زوج‏هاى ديگر دقت کنيد و اين امور را با توافق يکديگر انجام دهيد .
32 . از هر گونه رفتارى که به مرد سالارى يا زن سالارى مى‏انجامد، پرهيز کنيد .
33 . خطاى يکديگر را در حضور ديگران، فرزاندن، آشنايان، والدين يکديگر و . . . بازگو نکنيد .
34 . هرگز همسرتان را با زن يا مرد ديگر مقايسه نکنيد .
35 . از رفتارهاى مطلوب همسرتان تشکر کرده، او را تشويق کنيد و انگيزه تکرار آن رفتار را بيش‏تر سازيد .
36 . از تصميم‏هاى نادرست و غير منطقى و کلى‏گويى‏هاى منفى و شکل‏گيرى افکار منفى درباره همسرتان شديدا پرهيز کنيد .
37 . حتى‏المقدور به قول‏هايى که به همسرتان داده‏ايد عمل کنيد تا به سلب اعتماد و احساس فريب خوردگى نينجامد .
38 . از نسبت دادن القاب و زدن برچسب‏هاى ناگوار و نامطلوب مانند بدقول، زرنگ، شلخته، کله‏شق، يک دنده، لجباز و خودخواه به يکديگر پرهيز کنيد .
39 . در مواردى که غمگينى و افسردگى و يا عصبانيت زن يا شوهر شدت مى‏يابد و احتمال اختلال در کار سيستم عصبى يا غدد درون‏ريز به ويژه غده تيروئيد وجود دارد، در نخستين فرصت‏ به پزشک متخصص مراجعه کنيد تا از عادى بودن ترشح غدد از جمله غده تيروئيد مطمئن شويد .
40 . براى داشتن يک زندگى با نشاط و موفق خوب بينديشيد، وقت‏ بگذاريد، احساس مسؤوليت کنيد، موانع ارتباط سالم را از ميان برداريد و به عوامل ايجاد کننده روابط سالم توجه کنيد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 153
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 14
  • آی پی دیروز : 4
  • بازدید امروز : 136
  • باردید دیروز : 5
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 156
  • بازدید ماه : 219
  • بازدید سال : 407
  • بازدید کلی : 2,791